CSI / Rusia

Rusia a lovit din nou în această dimineață podul peste Limanul Nistrului de lângă Odesa

Armata rusă a tras pentru a doua oară, miercuri dimineaţă, cu rachete în direcţia podului rutier și feroviar de peste estuarul Nistrului din Zatoka, regiunea Odesa. .

„Astăzi la 6:45 a avut loc un al doilea atac cu rachetă pe același pod peste estuarul Nistrului din regiunea Odesa. Nu au fost răniți lucrători feroviari. Vom putea determina gradul de deteriorare a infrastructurii la finalul raidului aerian”, a scris pe Telegram şeful Consiliului de administrație al SA Ukrzaliznytsia, Oleksandr Kamîșin pe Telegram.

Ofiţerul de presă al Administrației Militare Regionale Odesa, Serghei Braciuk, a declarat ulterior că, în urma tirurilor repetate de rachete, podul peste estuarul Nistrului a fost grav afectat.

Podul care legă regiunea Belgorod-Dnestrovsk cu Odesa a fost închis marţi pentru circulaţie. Fiind avariat în urma atacului cu rachete.

Amintim că sâmbătă seara, în timp ce creştinii ortodoxi se pregăteau de cea mai mare sărbătoare a creştinităţii, Învierea Domnului, armata rusă a atacat cu rachete oraşul Odesa. Una din rachete a distrus un bloc multietajat, fiind ucice opt persoane, printre care un bebeluş de trei luni.

26 aprilie – Precizie rusească. Podul din Odesa a fost atacat cu trei rachete, două n-au nimerit ținta. Traficul rutier a fost reluat pe o bandă

Șeful regiunii Odesa, Maxim Marceenko, consideră că, lovind podul peste Limanul Nistrului, Rusia încerca să taie o parte din regiunea Odesa și să creeze tensiuni pe fondul evenimentelor din Transnistria.

„Azi inamicul a lovit zona cu trei rachete. Una dintre ele a lovit podul de peste limanul Belgorod-Nistru, cealaltă a căzut în apropiere, iar a treia a căzut în apă. Slavă Domnului că nimeni nu a fost rănit.

Prin acțiunile sale, inamicul încearcă să taie o parte din regiunea Odessa și să creeze tensiuni pe fondul evenimentelor din Transnistria”.

Marceenko a cerut să nu cedeze eventualelor provocări ale rușilor și încercărilor de a intimida locuitorii regiunii Odessa cu astfel de acte teroriste.

El a spus că linia de cale ferată avariată este în prezent în curs de reparație.

Traficul peste pod a fost reluat și se desfășoară pe o bandă pe ambele sensuri.

Rusia a atacat cu rachete podul de peste Limanul Nistrului care leagă Odessa de sudul Basarabiei

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *