CSI / RusiaRăzboiUcraina

Rusia a mai pierdut un general în Ucraina. Serghei Goreacev a condus timp de 6 ani grupul operativ al trupelor ruse din Transnistria

Rusia a pierdut un general în Ucraina, pentru prima dată în ultimul an, scrie Agenstvo. Este vorba despre Serghei Goreacev. Din 2013 până în 2018, acesta a fost comandant al grupului operativ de trupe militare rusești din Transnistria, transmite Newsmaker.md

În timpul luptelor de la granița regiunilor Donețk și Zaporojie din 12 iunie, precizează sursa, a murit generalul-maior Serghei Goreacev. Potrivit comandantului militar Iurii Kotenok, Goreacev era comandant al Forțelor armate combinate nr.35.

Sursa citată menționează că Goreacev este primul general care a murit în Ucraina în mai bine de un an. Acesta, la începutul invaziei, a condus brigada a 5-a separată de tancuri. Iar în timpul războiului a fost avansat la postul de șef de stat major al armatei.

Până la începutul anului 2022, acesta a condus cea de-a 201-a bază militară rusă din Tadjikistan.

Din 2013 până în 2018 a fost șeful grupului operativ al trupelor ruse din Transnistria. 

Ultimul deces confirmat al unui comandat militar de acest nivel a avut loc pe 5 iunie 2022. Atunci, în apropierea orașului Popasna, regiunea Lugansk, a murit generalul-maior Roman Kutuzov. El era prim-adjunct al comandantului armate combinate a gărzii 8-a din districtul militar sud.

În total, de la începutul războiului din Ucraina a fost confirmată moartea a 4 generali ruși. Potrivit sursei, presa a scris și despre moartea a încă 5 generali. Sursele rusești nu au confirmat informația.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *