CSI / Rusia

Rusia a montat bariere flotante pentru a proteja podul Crimeii

Imagini din satelit arată că Rusia a montat bariere flotante împotriva dronelor maritime în apropierea podului Crimeii, care a fost de mai multe ori ţinta unor atacuri ucrainene, relatează joi, 31 august, scrie Agerpres.

Barierele au fost observate cu ajutorul sateliţilor europeni Sentinel pe 26 august şi nu apar în imaginile anterioare captate pe 19 august, potrivit aplicaţiei Sentinel Hub.

În noile imagini pot fi văzute şapte bariere pe latura dinspre care drone maritime de suprafaţă au atacat pe 17 iulie podul ce leagă peninsula ucraineană anexată Crimeea şi Rusia continentală. Acel atac, recunoscut indirect de Ucraina, a provocat moartea unei familii şi a lovit un pilon de susţinere al podului, avariind astfel un segment de pe unul din cele două tronsoane rutiere.

Acelaşi pod a mai fost ţinta unui sabotaj ucrainean şi în luna octombrie 2022, când explozia unui camion încărcat cu explozivi a provocat pagube semnificative şi a determinat atunci oprirea traficului rutier şi feroviar pe acest pod folosit de Rusia inclusiv pentru aprovizionarea trupelor sale din Crimeea şi din celelalte zone ocupate în sudul Ucrainei.

Prin urmare, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat consolidarea apărării podului pe care Rusia l-a construit după anexarea peninsulei Crimeea.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *