CSI / RusiaRăzboi

Rusia ademenește cetățenii din Kazahstan să lupte în Ucraina. Cât mii de dolari primesc la înrolare în armata lui Putin

Pe fundalul escaladării războiului din Ucraina și al pierderilor grele în rândul armatei ruse, pe site-urile din Kazahstan au început să apară anunțuri care oferă plata imediată în echivalentul a peste 5.000 de mii de dolari pentru înrolare în armata lui Putin, scrie Reuters.

Peste trei milioane de etnici ruși trăiesc în Kazahstan și această țară a fost întotdeauna un aliat al Rusiei. Dar autoritățile de la Astana nu au susținut ceea ce Moscova numește o „operație militară specială” și au cerut repetat pace în Ucraina.

De asemenea, jurnaliștii notează că anunțurile, care vizează în mod clar cetățenii kazahi, sunt ilustrare cu steaguri ale Rusiei și Kazahstanului și sloganul „Umăr la umăr”.

Anunțul promite o plată unică de 495.000 de ruble rusești (5.300 de dolari) celor care semnează un contract cu armata rusă, precum și un salariu lunar de cel puțin 190.000 de ruble (2.000 de dolari) și beneficii suplimentare.

Reclamele conduc la un site web care oferă potențialilor recruți posibilitatea de a se alătura armatei ruse din regiunea Sahalin. Agenția de Dezvoltare a Capitalului Uman din regiunea Sahalin este o organizație înființată de guvernul local.

Reprezentanții agenției au spus jurnaliștilor că nu pot comenta plasarea reclamelor și au ignorat solicitările trimise prin e-mail.

Participarea la conflicte militare în străinătate pentru plată este ilegală în Kazahstan. De asemenea.

Locuitorii altor foste țări sovietice din Asia Centrală au declarat pentru Reuters, sub rezerva anonimatului, că unii dintre concetățenii lor s-au alăturat fie armatei ruse, fie grupurilor private de mercenari ruși, cum ar fi Wagner, dar recrutarea a avut loc în Rusia.

Există mult mai puțini muncitori kazahi în străinătate, din cauza economiei petroliere prospere a țării, deși locurile de muncă în construcții din zonele Ucrainei controlate de ruși sunt, de asemenea, anunțate pe șantierele de muncă din Kazahstan.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *