CSI / Rusia

Rusia afirmă că a ridicat un avion MIG-29 pentru a intercepta un avion norvegian care se apropia de granița sa

Rusia a declarat luni, 14 august, că a ridicat un avion de vânătoare MiG-29 pentru a „preveni o încălcare” a frontierei sale de către un avion de patrulare P-8A Poseidon al forțelor aeriene norvegiene deasupra Mării Barents, potrivit AFP.

„În timp ce avionul de vânătoare rusesc se apropia, avionul militar străin a făcut o întoarcere în U, îndepărtându-se de granițele Federației Ruse”, a declarat Ministerul rus al Apărării.

„Zborul avionului de vânătoare rus a fost efectuat în strictă conformitate cu normele internaționale privind utilizarea spațiului aerian deasupra apelor neutre, fără a traversa rutele aeriene sau a face o apropiere periculoasă de aeronava statului străin”, insistă Rusia.

UPDATE: Imediat după comunicatul ministerului rus al Apărării, britanicii au anunțat că avioane RAF Typhoon au fost lansate pentru a intercepta două bombardiere rusești cu rază lungă de acțiune la nord de Insulele Shetland.

De asemenea, a fost trimis și un avion cisternă Voyager pentru a asigura capacitatea de realimentare în aer pentru a extinde raza de acțiune a avioanelor.

Avioanele au fost lansate de la una dintre cele două stații de alertă cu reacție rapidă din Marea Britanie – RAF Lossiemouth din Scoția.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *