CSI / RusiaExterneUcraina

Rusia amenință că livrările de F-16 către Ucraina ar implica riscuri „colosale” pentru Occident

Țările occidentale vor risca „riscuri colosale” dacă vor furniza Ucrainei avioane de luptă F-16, a declarat sâmbătă ministrul adjunct de externe rus Alexander Grușko, transmite Sky News.

Aceasta vine după ce președintele american Joe Biden le-a spus vineri liderilor G7 că Washingtonul sprijină programele comune de pregătire a aliaților pentru piloții ucraineni pe avioane de luptă F-16, au declarat oficiali americani de rang înalt.

Reamintim că Rusia a amenințat constant că va șterge de pe fața pământului Ucraina, dar nu a fost capabilă timp de peste un an să pună în pericol statalitatea țării vecine.

Grușko răspundea la o întrebare despre implicațiile furnizării avioanelor pe care Ucraina le-a solicitat țărilor NATO.

Aceasta nu a obținut încă angajamente de livrare a avioanelor, dar președintele american Joe Biden a declarat ieri liderilor G7 că Washingtonul susține programele comune aliate de pregătire a piloților ucraineni pe avioane F-16, potrivit unor înalți oficiali americani.

„Vedem că țările occidentale aderă în continuare la scenariul escaladării. Acesta implică riscuri colosale pentru ei înșiși”, a declarat Grușko, citat.

„În orice caz, acest lucru va fi luat în considerare în toate planurile noastre și dispunem de toate mijloacele necesare pentru a atinge obiectivele pe care le-am stabilit”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *