CSI / RusiaExterne

Rusia amenință să rupă relațiile cu Canada, după confiscarea unui avion Antonov la Toronto: „Politica rusofobă a Canadei va avea cele mai grave repercusiuni”

Ministerul de Externe al Rusiei a declarat joi, 15 iunie, că a convocat un diplomat canadian la Moscova în semn de protest față de confiscarea unui avion Antonov la Toronto și a avertizat că relațiile ruso-canadiene sunt „pe cale să fie întrerupte”, relatează Hotnews.

Canada a ordonat sâmbătă confiscarea unui avion de marfă Antonov-124 înmatriculat în Rusia pe aeroportul din Toronto, prima sa confiscare de astfel de bunuri menită să pună presiune asupra Moscovei în legătură cu invazia Ucrainei.

Rusia i-a spus lui Brian Ebel, adjunctul șefului ambasadei Canadei la Moscova, că a considerat confiscarea avionului drept „furt cinic”, potrivit unui comunicat al ministerului de externe.

„Politica rusofobă a Canadei va avea cele mai grave repercusiuni asupra relațiilor ruso-canadiene, care sunt pe punctul de a fi rupte din vina administrației Trudeau”, se arată în comunicatul ministerului rus.

Ministerul canadian de externe nu a avut nicio reacție imediată.

Canada a anunțat confiscarea aeronavei în timp ce premierul Justin Trudeau se afla la Kiev, unde a anunțat un nou ajutor militar de 500 de milioane de dolari pentru Ucraina.

Canada, membră NATO, care are una dintre cele mai mari diaspore ucrainene din lume, este printre cei mai vocali susținători ai Ucrainei și a impus sancțiuni asupra a sute de oficiali și companii rusești precum și interdicții comerciale pe scară largă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *