CSI / RusiaRăzboiUcraina

Rusia anunţă că a doborât drone în Crimeea anexată şi în regiunile Moscova, Belgorod şi Voronej şi că a atins cu rachete un atelier de reparaţii de tancuri la Harkov

Ministerul rus al Apărării anunţă că a doborât mai multe drone ucrainene în Crimeea anexată şi în regiunile Moscova, Belgorod şi Voronej, situate în apropiere de Ucraina şi că un atelier de reparaţii de tancuri a fost atins de rachete relatează News.ro.

”Drone au fost interceptate deasupra unor zone în vestul, sud-vestul şi estul Peninsulei Crimeea, districtelor Istra (vest) şi Domodedovo (sud) în regiunea Moscova, regiunilor Belgorod şi Voronej (sud-vest)”, a anunţat în noaptea de duminică spre luni, într-o postare pe Telegram, ministerul rus.

Trei drone au fost distruse duminică seara deasupra sud-vestului Crimeei, iar una în regiunea Belgorod, potrivit ministerului.

Aceste aparate ridică la 13 numărul dronelor doborâte duminică de către apărarea rusă, dintre care nouă în Crimeea, potrivit apărării ruse, care nu a anunţat nici victime şi nici pagube.

”Atelierele de producţie ale Uzinei de Blndate Harkov, unde se realizau repararea şi restaurarea vehiculelor blindate ale forţelor armate ale Ucrainei, au fost atinse într-un atac cu rachetă”, anunţă Ministerul rus al Apărării.

De asemenea, șeful administraţiei militare ucrainene locale Oleg Sînegubov a anunţat duminică, pe canalul său de Telegram, că o întreprindere ”civilă” a fost atinsă către ora 0.30 (şi ora României) de rachete şi că a izbucnit un incendiu.

Harkovul şi regiunea cu acelaşi nume se află imediat la sud de Begorodul rus.

Acest tip de atacuri ale Kievului împotriva teritoriului rus, capitalei ruse şi Crimeei anexate în 2014 s-au multiplicat în ultimele luni, în cadrul unei contraofensive ucrainene lansate la începutul lui iunie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *