CSI / RusiaRăzboiUcraina

Rusia anunţă că a doborât opt drone ucrainene în apropiere de Crimeea

Rusia a doborât opt drone, în noaptea de luni spre marţi, în apropiere de Crimeea anexată, a anunţat marţi, 17 octombrie, guvernatorul local Serghei Aksionov, relatează News.ro.

”În noaptea (de luni spre marţi), opt drone au fost neutralizate prin mijloace de război electronic sau de către sisteme de apărare aeriană”, a anunțat pe canalul său de Telegram, Serghei Aksionov, care îndeamnă locuitorii peninsulei ucrainene anexate ”să-şi păstreze calmul”.

Alte trei done au fost doborâte luni seara, în regiunea rusă Belgorod, al frontiera cu Ucraina, fără să provoace victime sau pagube, a anunţat guvernatorul local Viaceslav Gladkov.

Autorităţile ruse fac aceste anunţuri după ce Ucraina a revendicat, la 4 octombrie, distrugerea unui sistem antiaerian modern de tip S-400 în regiunea Belgorod, după o noapte în care Rusia a anunţat că a doborât 31 de drone şi a respins o tentiativă de debarcare în Crimeea anexată.

Asalturi ucrainene ale teritoriului rus s-au multimplicat în ultimele luni, în cadrul unei contraofensive lansate de Kiev la începutul lunii iunie.

Peninsula ucraineană crimeea, anexată ilegal de Rusia în 2014, este ţintită cu regularitate, dar şi regiuni ruse de la frontiera cu Ucraina şi capitala rusă Moscova.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *