ActualitateExterne

Rusia anunță că Ucraina a atacat Crimeea cu rachete americane ATACMS/ Video

Sistemele de apărare antiaeriană ruse au distrus patru rachete ATACMS cu rază lungă de acţiune, furnizate de SUA Kievului şi care au fost lansate de forţele ucrainene asupra peninsulei Crimeea (aflată sub ocupaţie rusă – n.r.), a anunţat sâmbătă dimineaţa Ministerul Apărării rus, informează dpa.

Amploarea şi impactul atacului asupra peninsulei ucrainene Crimeea, care a fost anexată ilegal de Moscova în 2014, erau iniţial neclare. Kievul nu a comentat deocamdată alegaţiile Ministerului Apărării rus.

Rusia, care poartă un război pe scară largă împotriva Ucrainei de mai bine de doi ani, anunţă adesea presupuse succese ale apărării sale antiaeriene în cazul unor drone sau atacuri cu rachete ucrainene.

Marţea trecută, Ucraina a atacat armata rusă în Crimeea cu rachete primite recent de la SUA. Presa independentă a relatat despre lovituri asupra a trei baze militare în Crimeea, soldate cu mai multe victime.

În ultimele săptămâni, Washingtonul a anunţat că va livra Ucrainei rachete ATACMS cu rază şi mai lungă de acţiune, ca parte a noului pachet de armament destinat Kievului. În livrările precedente, raza rachetelor de acest tip a fost limitată la 165 de kilometri.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a promis că va recupera întreg teritoriul ocupat de Rusia în mai bine de doi ani de război, inclusiv Crimeea.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

1 comentariu

  1. Gresit titlul ! Ucraina nu a atacat Crimeea, ci a atacat armata rusa stationata in Crimeea, ceea ce este o cu totul alta diferenta. Atentie la exprimare in chestiuni atat de sensibile, stimabile jurnalist !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *