CSI / RusiaExterne

Rusia anunță încetarea focului la Azovstal. Civilii vor putea fi evacuați din oțelărie

Război Rusia – Ucraina, ziua 61. La Kiev au sosit secretarul american al apărării, Lloyd Austin, și Antony Blinken, secretarul de stat american, care s-au întâlnit, noaptea trecută, cu preşedintele Volodimir Zelenski. 

UPDATE 13:45. Rusia anunţă încetarea ostilităţilor pentru a lăsa civilii să plece din Azovstal

Ministerul rus al Apărării a anunțat că trupele sale vor opri ostilitățile, pentru a permite civililor să părăsească oțelăria Azovstal din orașul ucrainean asediat Mariupol.

Trupele ruse „de la ora 14:00, ora Moscovei (1100 GMT) pe 25 aprilie 2022, vor opri în mod unilateral orice ostilități, vor retrage unitățile la o distanță de siguranță și vor asigura retragerea” civililor, a transmis ministerul apărării într-un comunicat, potrivit The Guardian.

UPDATE 12:35. Rusia le cere americanilor să nu mai trimită arme în Ucraina

Moscova a avertizat Washingtonul să nu trimită mai mult armament Kievului, în condițiile în care războiul din Ucraina se apropie de a zecea săptămână, scrie Sky News.

„Am subliniat caracterul inacceptabil al acestei situații în care Statele Unite ale Americii trimite arme în Ucraina și am cerut să se pună capăt acestei practici”, a declarat Anatoli Antonov, ambasadorul Rusiei în SUA. El a adăugat că o notă diplomatică oficială a fost trimisă la Washington.

Luni, secretarul de stat american Antony Blinken a confirmat că SUA va oferi un ajutor militar suplimentar de 322 de milioane de dolari Ucrainei.

Noua finanțare ridică la 3,7 miliarde de dolari totalul asistenței de securitate americane acordate Ucrainei de la începutul invaziei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *