CSI / Rusia

Rusia blochează camioanele lituaniene la hotar după ce Vilnius a promis armament Ucrainei

Comerțul cu Rusia este crucial pentru memebrii economici ai UE și a supraviețuit în ciuda embargourilor impuse între Uniunea Europeană și Rusia. Cu toate acestea, legăturile sunt sub presiune. Președintele lituanian Dalia Grybauskaitė a promis ieri, 24 noiembrie, să acorde Ucrainei ajutor militar pentru a lupta împotriva separatiștilor ruși, scrie euractiv.com.

Vilnius susține că de sâmbătă, 22 noiembrie, nu a fost permisă înregistrarea în regiunea rusă Kaliningrad, pentru nici un camion ori mașină lituaniană. “I-am spus ambasadorului că Lituania crede că măsurile aplicate de oficialii rusi în cazul camioanelor lituaniene, bunurilor produse sau încărcate în Lituania, sunt de natură discriminatorie”, a spus vice-ministrul Afacerilor Externe al Lituaniei, Andrius Krivas.

“Am cerut ambasadorului să înceteze această practică discriminatorie imediat”, a mai adăugat acesta.

Ministerul rus al Transporturilor a refuzat să comenteze.

Reamintim că, acum un an, Rusia a blocat camioanele lituaniene, după ce Vilnius a demarat pregătirile pentru a găzdui semnarea tratatului Ucraina-UE, care a fost ulterior refuzat de fostul președinte ucrainean, Victor Ianukovici, declanșând un val de proteste în masa ce au dus la prăbușirea regimului de la Kiev de la acea vreme.

sursa: euractiv.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *