CSI / Rusia

Rusia cere ambasadei SUA la Moscova să înceteze răspândirea de „știri false” privind „operațiunea specială” din Ucraina și amenință că va expulza diplomați americani implicați în „activități subversive”

Rusia a cerut ambasadei SUA la Moscova să înceteze să mai răspândească ceea ce Moscova consideră știri false cu privire la operațiunea sa militară din Ucraina și a amenințat că va expulza diplomați americani, relatează Sky News.

Citând o sursă de rang înalt din Ministerul rus de Externe, TASS a declarat că o notă oficială a fost transmisă ambasadei SUA la Moscova, avertizând-o că diplomații americani implicați în ceea ce a numit „activități subversiv” vor fi expulzați.

Relațiile dintre Washington și Moscova sunt în prezent aproape de – dacă nu chiar la minime istorice.

Iar luna trecută, noul ambasador al Statelor Unite în Rusia, Lynne Tracy, a fost huiduită de o mulțime de oameni care scandau în timp ce intra în Ministerul rus de Externe din Moscova pentru a-și prezenta acreditările diplomatice.

Statele Unite au răspuns la invazia Rusiei în Ucraina prin furnizarea de armament Kievului – care va include în curând și tancuri de luptă principale – și prin impunerea unei serii de noi sancțiuni economice împotriva Rusiei, toate acestea în colaborare cu aliații occidentali.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *