CSI / Rusia

Rusia cere explicații oficiale din partea aliatului Serbia, în urma informațiilor că Belgradul ar fi livrat mii de rachete în Ucraina. Moscova: Reprezintă o „întrebare serioasă” pentru relațiile sârbo-ruse

Moscova și-a exprimat „cea mai profundă îngrijorare” în urma informațiilor potrivit cărora aliatul său Serbia a livrat mii de rachete în Ucraina, relatează Sky News.

Astfel, potrivit rapoartelor, o fabrică de armament de stat din Serbia a livrat recent 3.500 de rachete Ucrainei prin Turcia și Slovacia.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat că Moscova „urmărește această poveste” și că posibilitatea ca Serbia să înarmeze Ucraina reprezintă o „întrebare serioasă” pentru relațiile sârbo-ruse.

Ministrul sârb al apărării Milos Vucevic a negat că țara sa a exportat rachetele în Ucraina, deși a sugerat că acestea ar fi putut ajunge acolo prin intermediul unei terțe părți.

„Dacă companii private cumpără arme de pe piețele unor state terțe și apoi le vând altor companii din alte țări, aceasta nu este o problemă pentru Serbia, este vorba de comerț internațional”, a declarat el.

Menționăm că Serbia este unul dintre cei mai apropiați aliați ai Moscovei în Europa.

Rusia a susținut pretențiile Serbiei asupra fostei sale provincii Kosovo, care și-a declarat independența în 2008 cu sprijinul Occidentului.

La rândul său, Serbia a refuzat să impună sancțiuni Moscovei din cauza invaziei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Purtătoarea de chiloți a lui Javrov ,Maria Cracanova bănuiește pe sîrbi … Sîrbii au mai multa nevoie de Europa decît de Rassia mongolizată !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *