CSI / Rusia

Rusia cere să fie oprite pregătirile militare care ar putea duce la izbucnirea unui război civil

Manifestanți proruși au ocupat încă de duminică clădiri oficiale în cele mai mari trei orașe din estul țării Harkov, Donețk și Lugansk, cerând organizarea unui referendum după modelul celui din Crimeea, pentru a se alipi la Rusia.

În declarația sa, MAE rus susține că în sud-estul Ucrainei, inclusiv la Donețk, sunt masate forțe ale Gărzii Naționale ale Ucrainei, printre care și militanți ai formațiunii extremiste ‘Pravâi Sektor’ (‘Sectorul de Dreapta’), relatează agenția rusă de presă ITAR-TASS.

Mai mult, diplomația rusă mai menționează că la această ”operațiune antiteroristă” declanșată de Kiev în estul Ucrainei ar participa circa 150 de militari americani din cadrul organizației private Greystone, care sunt îmbrăcați în uniforme ale trupelor speciale ucrainene ‘Sokol’.

‘Organizatorii și participanții la această provocare își asumă o responsabilitate enormă pentru că creează o amenințare la adresa drepturilor, libertăților și viețile cetățenilor nevinovați ai Ucrainei și la stabilitatea statului ucrainean’, mai avertizează MAE rus.

sursa: agrepres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *