CSI / Rusia

Rusia dă alerta: ”Atac terorist” la Conducta Drujba

Operatorul oleoductelor din Rusia, Transneft, a declarat miercuri, 10 mai, că un punct de alimentare a conductei Drujba, care transportă petrol către Europa, a fost ţinta unui atac ”terorist” într-o zonă de frontieră dintre Rusia şi Ucraina, relatează agenţia rusă TASS.

Transneft a precizat că nimeni nu a fost rănit în incidentul pe care l-a numit ”atac terorist”.

”Da, într-adevăr, în această dimineaţă devreme a avut loc o tentativă de comitere a unui act terorist împotriva sistemului de conducte de petrol Drujba, la staţia de alimentare din Briansk”, a declarat purtătorul de cuvânt al Transneft, care a precizat că ”autorităţile competente investighează circumstanţele incidentului”.

Miercuri dimineaţa, Baza, un canal Telegram care are ca surse agenţiile de aplicare a legii din Rusia, a anunţat că au fost atacate trei rezervoare goale de petrol de la staţia de alimentare a oleoductului Drujba, dar nu există scurgeri de combustibil.

Livrările de petrol rusesc prin intermediul conductei construite în perioada sovietică nu au fost sancţionate, însă ţările europene reduc utilizarea acestei rute pe fondul unor sancţiuni mai ample împotriva Moscovei.

Conducta Drujba a fost atacată de mai multe ori după declanşarea invaziei ruse din Ucraina.

Oleoductul Drujba furnizează petrol rafinăriilor din Belarus şi îl tranzitează spre Europa. Conducta porneşte din regiunea Samara, trece prin Briansk şi apoi se ramifică în două secţiuni: nordică şi sudică, trecând prin Belarus, Ucraina, Polonia, Republica Cehă, Slovacia, Germania şi Ungaria.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *