CSI / Rusia

Rusia dă Turciei o lovitură de 13 miliarde de dolari

În noiembrie 2015, un avion militar al ţării conduse de Vladimir Putin a fost doborât de forţele turce, la graniţa cu Siria.

Incidentul a provocat un război rece între cele două state. Prima măsură luată de Rusia a fost suspendarea înţelegerii privind călătoria fără vize în ţară de la Marea Neagră, aminteşte Business Insider.

Ulterior, preşedintele Vladimir Putin a aprobat un decret care instituia mai multe sancţiuni Turciei, ce vizează importurile şi serviciile.

Iar acum sectorul turistic al Turciei are de suferit, transmite Moscow Times. Situaţia e atât de gravă încât 1.300 de hoteluri din această ţară au fost scoase de vânzare, valoarea lor cumulată fiind de 13 miliarde de dolari.

Lovitură pentru Turcia

Turcia a fost de câţiva ani o destinaţie populară în rândul turiştilor ruşi. Anul trecut, peste 3 milioane de ruşi au vizitat ţară de la Marea Neagră, ceea ce înseamnă 15% din totalul vizitatorilor străini.

În consecinţă, ruperea relaţiilor dintre cele două ţări înseamnă o lovitură puternică adusă industriei turismului din Turcia.

Moscow Times arată că Abdurrahman Karamanlioglu, care conduce hotelul Denizli Colossae Thermal, s-a plâns că multe afaceri de profil se află în pragul falimentului din cauza boicotului Kremlinului. 

sursa: ziare.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *