CSI / RusiaRăzboi

Rusia declară că a efectuat o ”lovitură masivă” în timpul nopții asupra infrastructurii energetice şi militaro-industriale a Ucrainei

Ministerul rus al Apărării a declarat vineri, 30 decembrie, că a efectuat o ”lovitură masivă” asupra infrastructurii energetice şi militaro-industriale a Ucrainei la 29 decembrie folosind arme de înaltă precizie, a relatat agenţia Interfax, preluată de Reuters.

Potrivit ministerului, loviturile aeriene au perturbat producţia şi repararea echipamentului militar, precum şi deplasarea trupelor de rezervă.

Potrivit armatei ucrainene citată de Reuters, Rusia a lansat 16 drone ”kamikaze” în Ucraina în timpul nopţii de joi spre vineri, la o zi după ce Moscova a tras zeci de rachete în cel mai recent atac al său împotriva infrastructurii critice din Ucraina.

Forţele aeriene ucrainene au transmis că toate cele 16 drone, lansate – potrivit relatărilor lor – din sud-est şi nord – au fost distruse de apărarea antiaeriană a Kievului, scrie Agerpres.

Printre altele, Kremlinul s-a declarat vineri extrem de îngrijorat de doborârea unei rachete antiaeriene ucrainene care a zburat joi, 29 decembrie, în spaţiul aerian al Belarusului, adaugă Reuters.

De asemenea, ministerul Apărării de la Minsk a anunţat joi că apărarea aeriană belarusă a doborât o rachetă sol-aer ucraineană S-300 lângă satul Harbacea din regiunea Brest, la aproximativ 15 km de graniţa Belarus-Ucraina.

Incidentul a avut loc în timp ce Rusia trăgea zeci de rachete spre oraşele din Ucraina, într-unul dintre cele mai mari valuri de lovituri ale conflictului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *