CSI / RusiaRăzboi

Rusia declară că a efectuat o ”lovitură masivă” în timpul nopții asupra infrastructurii energetice şi militaro-industriale a Ucrainei

Ministerul rus al Apărării a declarat vineri, 30 decembrie, că a efectuat o ”lovitură masivă” asupra infrastructurii energetice şi militaro-industriale a Ucrainei la 29 decembrie folosind arme de înaltă precizie, a relatat agenţia Interfax, preluată de Reuters.

Potrivit ministerului, loviturile aeriene au perturbat producţia şi repararea echipamentului militar, precum şi deplasarea trupelor de rezervă.

Potrivit armatei ucrainene citată de Reuters, Rusia a lansat 16 drone ”kamikaze” în Ucraina în timpul nopţii de joi spre vineri, la o zi după ce Moscova a tras zeci de rachete în cel mai recent atac al său împotriva infrastructurii critice din Ucraina.

Forţele aeriene ucrainene au transmis că toate cele 16 drone, lansate – potrivit relatărilor lor – din sud-est şi nord – au fost distruse de apărarea antiaeriană a Kievului, scrie Agerpres.

Printre altele, Kremlinul s-a declarat vineri extrem de îngrijorat de doborârea unei rachete antiaeriene ucrainene care a zburat joi, 29 decembrie, în spaţiul aerian al Belarusului, adaugă Reuters.

De asemenea, ministerul Apărării de la Minsk a anunţat joi că apărarea aeriană belarusă a doborât o rachetă sol-aer ucraineană S-300 lângă satul Harbacea din regiunea Brest, la aproximativ 15 km de graniţa Belarus-Ucraina.

Incidentul a avut loc în timp ce Rusia trăgea zeci de rachete spre oraşele din Ucraina, într-unul dintre cele mai mari valuri de lovituri ale conflictului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *