CSI / Rusia

Rusia declară că doi pescăruși au provocat prăbușirea avionului militar peste un bloc de locuințe din Eisk

Două avioane militare rusești s-au prăbușit, în ultimele cinci zile, peste locuințe. Primul incidentul a avut loc, pe 17 octombrie în orașul Eisk, unde accidentul a fost provocat de pescăruși care au intrat în motoarele aparatului, anunță acum anchetatorii, citați de agenția rusă TASS. Al doilea accident a avut loc duminică, 23 octombrie, acolo fiind luate în calcul mai multe ipoteze, transmite Libertatea.

În cazul prăbușirii avionului SU-34, pescărușii au intrat în motoarele avionului în timpul decolării. Aparatul de zbor a căzut la scurt timp peste un bloc din orașul Eisk, aflat în sudul Rusiei. Cel puțin 14 persoane au murit, în timp ce piloții aeronavei au reușit să se catapulteze.

Rămășițele perscărușilor au fost găsite de experții care au examinat epava aeronavei, relatează agenția citată.

De ce s-a prăbușit avionul din Irkuțk

După șase zile de la accidentul din Eisk, un avion militar SU-30 s-a prăbușit peste o clădire rezidențială din orașul siberian Irkuțk.

O defecțiune și o eroare de pilotaj sunt considerate, în acest moment, principalele cauze ale prăbușirii avionului, potrivit informațiilor publicate pe Telegram de Comitetul de Investigații al Federației Ruse (TFR), relatează agenția Interfax.

„Investigația are în vedere două versiuni principale cu privire la ceea ce s-a întâmplat: defecțiunea echipamentului aviatic și eroarea de pilotaj”, au anunțat autoritățile.

În prezent are loc o inspecție suplimentară la fața locului și au fost audiați șefii și angajații companiei aeriene, precum și propietarii clădirii distruse. Cei doi piloți ai avionului au murit în urma accidentului de duminică, 23 octombrie. În rândul locuitorilor casei peste care s-a prăbușit avionul, nu s-au înregistrat victime.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *