CSI / Rusia

Rusia deschide o anchetă penală împotriva CPI și a judecătorilor care au emis mandatul de arestare pe numele lui Putin

Rusia a deschis o anchetă penală împotriva procurorului Curții Penale Internaționale (CPI) și a judecătorilor care au emis un mandat de arestare pe numele lui Vladimir Putin, a anunțat Comitetul său de anchetă, potrivit Sky News și The Guardian.

Organismul, care este responsabil cu investigarea infracțiunilor grave, a declarat că nu există motive de răspundere penală din partea președintelui rus și a susținut că șefii de stat au imunitate față de jurisdicția altor țări.

De asemenea, acesta a declarat că acțiunile procurorului CPI au arătat semne de comitere a unor infracțiuni rusești, cum ar fi acuzarea cu bună știință a unei persoane nevinovate de o infracțiune.

Acțiunea Rusiei este un gest simbolic de sfidare ca răspuns la mandatul emis împotriva lui Putin, potrivit surselor citate.

Menționăm că aăptămâna trecută, CPI l-a acuzat pe Putin de răpirea copiilor din Ucraina.

Într-o comunicat, instanța susține că președintele rus este „responsabil de crima de război de deportare ilegală a populației (copiilor) și de cea de transfer ilegal al populației (copiilor) din zonele ocupate ale Ucrainei în Federația Rusă”.

Ca reacție, Kremlinul a calificat demersul drept scandalos, dar nul din punct de vedere juridic, deoarece Rusia nu este semnatară a tratatului care a creat CPI.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *