CSI / RusiaUE / Nato

Rusia desfășoară arme nucleare tactice în Belarus ca să se apere de NATO, susține Peskov

Intenţia de a desfăşura arme nucleare tactice în Belarus este un răspuns la extinderea NATO, a anunţat joi, 6 aprilie, Kremlinul, citat de agenţia EFE.

„Alianţa se extinde în direcţia frontierei ruse, nu Rusia este cea care se apropie de NATO”, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, răspunzând unei întrebări privind planurile Moscovei de a amplasa arme nucleare tactice în Belarus.

Acesta a adăugat că Rusia ia măsuri pentru a-şi asigura securitatea.

Anterior, miercuri, 5 aprilie, Peskov a arătat că Moscova va lua măsuri de reechilibrare a sistemului său de securitate în urma aderării Finlandei la NATO.

Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a adăugat că răspunsul Rusiei nu va fi neapărat imediat, fiind vorba de un proces care necesită „o anumită perioadă de timp”.

Potrivit Kremlinului, extinderea Alianţei Atlantice atentează la securitatea şi interesele Rusiei.

La rândul său, preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, în discursul său recent în faţa Parlamentului, nu a exclus să ceară Rusiei amplasarea de arme nucleare strategice.

Conform aliatului fidel al lui Putin, „ticăloşii” din străinătate „trebuie să înţeleagă acest lucru” şi să nu încerce destabilizarea situaţiei.

„Nu ne vom opri de la nimic pentru a ne apăra ţările şi popoarele”, a adăugat acesta cu referire la Rusia şi Belarus.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *