CSI / Rusia

Rusia desfășoară noi forțe armate și lansatoare de rachete la granița cu Ucraina: „Asigurăm traiul liniștit al populației”

Luni, Moscova desfășoară noi forțe armate și lansatoare de rachete în regiunea Kursk din Rusia, în apropiere de granița cu Ucraina „pentru a proteja populația”, spune guvernatorul regiunii, Roman Starovoit, citat de Ukrainska Pravda.

„Un număr semnificativ de personal militar și arme suplimentare, inclusiv artilerie și lansatoare de rachete, au sosit deja și continuă să sosească în regiune”, a declarat guvernatorul regiunii Kursk, Roman Starovoit, potrivit Meduza.

„Prin această măsură vrem să ne asigurăm că locuitorii din regiunea Kursk își pot continua liniștiți traiul de zi cu zi și să le protejezăm sănătatea”, a mai susținut Roman Starovoit.

Regiunea Kursk se învecinează cu regiunea ucraineană Sumî, scena unor lupte intense de când Rusia a invadat Ucraina.

Pe 19 mai, administrația din Kursk spunea că regiunea ar fi fost bombardată de forțele armate ucraineane, dar nu au fost raportate victime.

Pe 24 mai, nivelul ridicat de amenințare teroristă în regiunea Kursk a fost prelungit până pe 8 iunie, a spus guvernatorului regiunii, Roman Starovoit, potrivit Tass.

Șeful regiunii susține că extinderea nivelului de amenințare teroristă va permite serviciilor de securitate să garanteze siguranța locuitorilor din Kursk.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *