CSI / Rusia

Rusia este în flăcări. Incendii masive în Krasnodar, mulți oameni au murit

Sun semnalate incendii în 16 localități. Stare de urgență a fost introdusă în toată regiunea, transmite Timpul.md.

În Krasnodar au izbucnit incendii de amploare, extinzându-se la clădirile rezidențiale. Incendiul nu a fost încă stins. Acest lucru a fost raportat de serviciul de presă al guvernului regional.

În 7 mai au fost semnalate incendii în 16 așezări. Autoritățile locale de anchetă au deschis deja o serie de proceduri penale.

În întreaga regiune a fost introdusă stare de urgență, în acele zone în care s-au înregistrat incendii active, oamenii sunt evacuați.

În regiune se observă un vânt puternic, care provoacă furtuni de praf și contribuie la răspândirea incendiilor. Viteza vântului în unele zone ajunge la 40 m/s.

Astfel de condiții meteorologice vor continua pe tot parcursul zilei 8 mai.

Potrivit datelor actualizate, numărul persoanelor rănite în dimineața zilei de 8 mai în urma incendiilor a crescut la 19 persoane (șase dintre ele sunt salvatori), șapte persoane au murit în mai multe sate.

Incendiul a distrus sau avariat 518 case, 309 clădiri, 61 de mașini.

Incendii de amploare în Siberia: 200 de clădiri cuprinse de flăcări şi cel puțin 5 morţi

Mai multe incendii izbucnite în sudul Siberiei (Rusia orientală) au avariat aproximativ 200 de clădiri şi s-au soldat cu cel puţin cinci morţi, au anunţat sâmbătă autorităţile locale, adăugând că au plasat zona în stare de urgenţă.

Incendiile din regiunea Krasnoiarsk s-au extins în peste 16 zone şi au cuprins aproximativ 200 de clădiri, mai multe fabrici de cherestea şi un loc de joacă pentru copii, a anunţat Ministerul Regional pentru Situaţii de Urgenţă pe Telegram.

Oficialii au declarat că aproximativ 300 de pompieri, cu 90 de autospeciale, se luptă cu flăcările.

„Stingerea (incendiilor) este complicată de condiţiile meteorologice – vânturile violente intensifică flăcările şi împiedică stingerea lor”, a mai precizat ministerul.

Siberia se confruntă de câţiva ani cu incendii de amploare. Anul trecut, 16 milioane de tone de carbon au fost eliberate în atmosferă, potrivit unui raport anual european referitor la schimbările climatice.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. O rugaminte catre ,,Timpul”. Accesez pagina d_sta de stiri din Romania. Pe viitor ,as dori cu voia redactiei, sa impartiti orasele rusesti in trei mari teritorii. De vest( Ural- Caspica), de mijloc(intre Ural si Baikal) si de est ,restul .Asta penteu a indentifica regiunea oraselor di articole.Cu stima si respect de la Iasi, Stefan!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *