CSI / Rusia

Rusia impune sancțiuni lui Jim Carrey și altor 98 de cetățeni canadieni

Rusia a impus sancțiuni împotriva a 100 de cetățeni canadieni, printre care se numără o serie de personalități de origine ucraineană, în special nepotul liderului OUN, Stepan Bandera.

Lista respectivă a fost publicată pe site-ul Ministerului rus de Externe.

“Ca răspuns la practica continuă a regimului premierului Trudeau de a impune sancțiuni împotriva conducerii Rusiei, a politicienilor și parlamentarilor, a reprezentanților comunității de afaceri, a experților și jurnaliștilor, a personalităților culturale, precum și a tuturor celor pe care autoritățile rusofobe canadiene îi consideră indezirabili, închidem intrarea în Rusia pentru 100 de cetățeni canadieni, pe bază de reciprocitate. Printre aceștia se numără oficiali de rang înalt, oameni de afaceri, activiști ai numeroaselor organizații pro-Banderite, structuri media și financiare, care sunt direct implicați în formarea unui curs agresiv antirusesc”, a precizat biroul.

Printre oficialii și politicienii de pe listă se numără Caroline Xavier, șefa Agenției canadiene pentru securitatea comunicațiilor, Peter MacKay, membru al guvernului canadian și al Camerei Comunelor și fost procuror general, și Jean Charest, fost premier al Quebecului.

De asemenea, sunt sancționați Orest Dzhulinsky și Orest Protsiv, sponsori ai Congresului ucrainenilor din Canada, precum și Eugene Tsaraska și Liuba Tsaraska, fondatori și membri ai consiliului de administrație al Fundației familiei Migal, reprezentanți ai Uniunii ucrainene de credit și ai Fundației Canada-Ucraina.

Pe lângă aceștia, pe listă se află și nepotul lui Stepan Bandera, Ștefan, precum și actorul Jim Carrey și actrița Catherine Winnick.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *