CSI / Rusia

Rusia încearcă să încheie un acord cu Coreea de Nord privind schimbul de arme pentru alimente

Casa Albă a declarat joi că are noi dovezi că Rusia caută din nou arme în Coreea de Nord pentru a alimenta războiul din Ucraina, de data aceasta în cadrul unei înțelegeri care ar oferi în schimb Pyongyangului alimente și alte produse de bază necesare.

Este cea mai recentă acuzație potrivit căreia Rusia, disperată după armament și restricționată de sancțiuni și controale la export, se îndreaptă către națiuni “necinstite” pentru a o ajuta să continue războiul care durează de 13 luni.

“Ca parte a acestui acord propus, Rusia ar urma să primească peste două duzini de tipuri de arme și muniții de la Pyongyang”, a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al Casei Albe, John Kirby. “De asemenea, înțelegem că Rusia încearcă să trimită o delegație în Coreea de Nord și că Rusia oferă Coreei de Nord alimente în schimbul munițiilor.”

Administrația a declasificat anterior informații pentru a prezenta dovezi că Iranul a vândut sute de drone de atac Rusiei în cursul verii și că Grupul Wagner, o companie militară privată rusă, a primit arme din Coreea de Nord pentru a contribui la consolidarea forțelor sale care luptă cot la cot cu trupele rusești în Ucraina.

Experții consideră că situația alimentară din Coreea de Nord este cea mai gravă din ultimii 11 ani de guvernare a lui Kim Jong Un, dar ei spun că nu văd semne de foamete iminentă sau de decese în masă. Kim a promis să consolideze controlul statului asupra agriculturii și să ia o serie de alte măsuri pentru a crește producția de cereale, a relatat presa de stat nord-coreeană la începutul acestei luni.

Sursa AP

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *