Politică

Rusia insistă ca Moldova să participe la proiectele euroasiatice ale Moscovei

Aceste eventuale acţiuni din partea Moldovei ar putea contribui la dezvoltarea, în viitorul apropiat, a relaţiilor ruso-moldoveneşti la nivelul unui parteneriat strategic veritabil, declară ambasadorul Rusiei la Chişinău, Farit Muhametşin.

„Consolidarea relaţiilor ruso-moldoveneşti şi a locului Moldovei printre partenerii noştri apropiaţi, siguri în afacerile internaţionale, corespunde intereselor noastre. În acest context, pornind de la priorităţile noastre geopolitice, mai exact, cursul strategic declarat de către conducerea Rusiei vizând aprofundarea proceselor de integrare în spaţiul CSI, invităm Chişinăul la o participare mai activă în formatele integraţioniste euroasiatice şi suntem convinşi că apartenenţa Moldovei la CSI nu vine în contradicţie cu cursul ei de integrare europeană”, afirmă diplomatul rus.

Potrivit lui, obiectivele trasate pentru relaţiile ruso-moldoveneşti nu contravin alegerii proeuropene a R. Moldova.

„Chestiunea privind căile de integrare, participarea în diferite uniuni integratoare este, indiscutabil, alegerea suverană a poporului moldovenesc şi a statului moldovenesc în frunte cu conducerea actuală. Rusia tratează această alegere cu respect. Vom examina toate formele de colaborare, cele mai potrivite şi optime, pentru ca această interacţiune ruso-moldovenească să nu se ofilească, ci, dimpotrivă, să se dezvolte”, consideră ambasadorul Federaţiei Ruse la Chişinău, Farit Muhametşin, într-un interviu acordat Info-Prim Neo, cu ocazia aniversării a 21-a de la declararea independenței R. Moldova.

Info-Prim Neo

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *