CSI / Rusia

Rusia interzice intrarea în țară a 11 deputați ai partidului de guvernământ (PAS) din Moldova

Pe 20 noiembrie, Rusia a anunțat că, din cauza închiderii site-urilor în limba rusă din țară, a interzis intrarea unor oficiali din Moldova.

Potrivit surselor publicației, este vorba despre 11 deputați din partea partidului de guvernământ “Acțiune și Solidaritate” (PAS).

Este vorba despre deputații PAS Viorel Barda, Adrian Belîi, Larisa Voloh, Vitalie Gavrouc, Maria Gonca, Liliana Grosu, Natalia Davidovici, Alina Dandara, Dorian Istratii, Mariana Cușnir, Mihail Liahu.

Ministerul de Externe al Rusiei l-a convocat luni pe ambasadorul moldovean Lilian Darius, căruia i-a exprimat din nou “protestul ferm” față de “hărțuirea” presei de limbă rusă.

Moscova i-a anunțat ambasadorului moldovean o “măsură asimetrică” – o interdicție de intrare în Federația Rusă pentru “o serie de oficiali moldoveni”. Nu au precizat care dintre ei.

Vă reamintim că, la 30 octombrie, Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova a dispus blocarea a 31 de portaluri de internet din țară, dintre care majoritatea sunt gestionate direct din Rusia.

În plus, șase canale de televiziune vor fi blocate în Moldova pe durata situației de urgență. Acestea sunt Orizont TV, ITV, Prime, Publika, Canal 2 și Canal 3.

Decizia de a bloca canalele a provocat discuții în Republica Moldova, deoarece serviciul special nu a anunțat public motivele pentru care a decis suspendarea emisiei acestora.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. După ce ne-ați umflat creierul cu zeci de știri că Natalia Davidovici este rusofilă și că este mâna Moscovei la noi în țară, am ajuns să vedem că Rusia se leapădă de mâna sa 🤣

    1. Pai pana acum au facut cu mana stanga cat au putut.
      Acum fac cu mana ca la plecarea trenului din gara , ei fiind in vagoanele de moskova !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *