CSI / RusiaInternațional

Rusia interzice intrarea premierului irlandez Michael Martin şi a altor 50 de oficiali irlandezi pe teritoriul său

Rusia a anunţat, miercuri, că va interzice intrarea pe teritoriul său a prim-ministrului irlandez Michael Martin şi a altor aproximativ 50 de înalţi oficiali irlandezi, ca răspuns la sancţiunile impuse de statele occidentale din cauza războiului din Ucraina, relatează AFP.

”Acţionând la ordinele de la Bruxelles, Irlanda desfăşoară o campanie agresivă de propagandă antirusă”, a precizat Ministerul rus de Externe, explicând decizia de a implementa aceste sancţiuni care vizează 52 de personalităţi irlandeze.

Alături de Micheal Martin, pe listă se află și ministrul irlandez de Externe, Simon Coveney, ministrul Finanţelor Paschal Donohoe, precum şi senatori şi deputaţi.

„Guvernul irlandez susţine necondiţionat măsurile restrictive unilaterale puse în aplicare de Uniunea Europeană împotriva cetăţenilor ruşi şi care au ca scop izolarea ţării noastre pe scena internaţională”, a mai argumentat Ministerul rus de Externe.

Ofensiva Rusiei din Ucraina, lansată pe 24 februarie, a declanşat un val de condamnări din partea comunităţi internaţionale şi numeroase sancţiuni împotriva Moscovei, care, drept răspuns, a interzis intrarea a sute de personalităţi pe teritoriul său.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *