Actualitate

Rusia interzice mai multor personalități din Lituania intrarea pe teritoriul său. „Adio, Siberia. Adio vacanță în Gelendzhik și Crimeea”

Potrivit acesteia, Vilniusul a primit o listă cu cetățeni lituanieni, despre care Federația Rusă a declarat că au interdicție de intrare. Jakilaitienė a adaugat că persoanele de pe lista vor fi anunțate individual.

În această listă se afla si jurnalistul Rimvydas Valatka. El a spus că acesta este cea mai mare onoare din viața sa.

„Am aflat astăzi că Rusia lui Putin m-a inclus în “lista neagră“, și în următorii 5 ani nu îmi este permis să merg în Rusia. Aceasta este, probabil, cea mai mare onoare din viața mea. Să fie și o sută (de ani), domnilor cleptocrați. Eu în mod voluntar nu am mai mers acolo de la mijlocul anului 1991. E suficient pentru mine. Aceasta este țara în care m-am născut din părinți deportați în Siberia, este singurul loc din lume care nu mă atrage deloc”, a scris Valatka. 

Și jurnalistul Andrius Tapinas susține că a fost inclus în listă.

„Adio, Siberia. La revedere, Baikal și Nijnii Tagil. Adio vacanță în Gelendzhik și Crimeea, adio Krasnoyarsk și Celyabinsk. Am intrat în lista rusă și 5 ani nu pot intra pe teritoriul Rusiei. Si n-am facut nimic. Nici un cuvânt urat despre Kremlin – și iata…”, a scris cu ironie Tapinas.

Anterior, Departamentul de Migrație din Lituania a publicat propria versiune a ”Magnitsky list” cu 49 de ruși, carora le este interzisa intrarea in tara din cauza încălcărilor drepturilor omului și a spălării banilor.

TIMPUL.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *