Politică

Rusia își pierde pionii | Vicepreședinte colaboraționist al regiunii ocupate Herson, găsit mort în casă. Recent, scăpase dintr-o tentativă de asasinat

Vicepreședintele pentru agricultură al administrației regiunii ocupate Herson, Alexei Kovalev, a fost găsit mort în casa lui, notează Meduza, citând agențiile ruse TASS și Interfax. La rândul lor, cele două fac trimitere la Comitetul de anchetă al Rusiei, potrivit căruia cauza morții lui Kovalev a fost o rană prin împușcare.

„Atacul a fost comis la locul său de reședință, pe 28 august 2022. O altă victimă a intrușilor a fost o fată care locuia cu defunctul”, se arată într-un comunicat al instituției.

Anterior, relataseră despre decesul lui Kovalev și edițiile rusești ale Baza și Astra. Potrivit acestora, cadavrul lui Alexei Kovalev a fost găsit în casa sa din orașul Golaia Prîstan. În apropiere se afla o pușcă cu pompă, care a fost înregistrată pe numele lui Kovalev însuși.

Adjunctul Consiliului Regional Herson, Serghei Hlan, a declarat că femeia cu care locuia Kovalev a fost înjunghiată în gât și a murit la spital.

În 2019, Alexei Kovalev a devenit membru al Radei Supreme a Ucrainei și s-a alăturat fracțiunii prezidențiale Servitorul Poporului. După izbucnirea războiului, s-a întors în regiunea ocupată Herson ocupată (Golaia Prîstan – orașul său natal) și a început să coopereze cu administrația desemnată de autoritățile ruse. În iunie, a existat o tentativă de asasinat asupra lui Kovalev. Atunci, mașina i-a fost aruncată în aer, iar bărbatul a ajuns la spital.

În iunie, un alt angajat al administrației controlate de ruși a regiunii Herson, Dmitri Savlucenko, a murit în urma unei explozii de mașină, iar Vitali Gura, șef adjunct al administrației de ocupație din Nova Kahovka, a murit la începutul lunii august. Șeful regiunii Herson, Vladimir Saldo, a fost apoi dus la Moscova cu suspiciune de otrăvire.

Săptămâna trecută, în satul ocupat Mihailovka, din regiunea Zaporojie, șeful satului și șeful poliției au fost uciși.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *