CSI / Rusia

Rusia: Mii de oameni au participat la „promenada” anti Putin, inițiată de scriitori

Potrivit Itar-Tass, poliţia susține că la „plimbare” au ieşit o mie de persoane, care au creat probleme de trafic în centrul Moscovei, autorităţile fiind nevoite să restricţioneze circulaţia pe anumite artere.

Astfel, ”promenada de control” s-a transformat într-un adevărat marş al opoziţiei, dar poliţia a suportat cu stoicism această încercare şi nu i-a împiedicat pe oameni ”să se plimbe”. În semn de apreciere, manifestanţii i-au aclamat cu ”Bravo”, ”De-ai noştri”.

Acţiunea inedită a fost iniţiată de Boris Akunin, autorul unor romane poliţiste traduse în mai multe limbi, care a sugerat, pe blogul său, ca moscoviţi să se plimb’ între monumentele a două nume mari ale literaturii ruse, Aleksandr Puşkin şi Aleksandr Griboedov.

‘Pentru că se pare că astăzi sunt interzise plimbările pe bulevardele şi prin parcurile Moscovei, un grup de cetăţeni disperaţi, majoritatea scriitori, a decis să meargă între monumentul lui Puşkin şi cel al lui Griboedov’, a menţionat Akunin, referindu-se la faptul că poliţia moscovită are tendinţa de a-i aresta pe opozanţi imediat ce îi observă în spaţiul public.

Peste 450 de persoane au fost arestate la ”Marşul milioanelor” de duminica trecută, organizat de opoziţie în ajunul învestirii lui Vladimir Putin la Kremlin.

via Agerpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *