CSI / Rusia

Rusia nu are în plan o mobilizare suplimentară după ce 335 mii de persoane s-au înrolat în acest an, susține Șoigu

Rusia nu are în plan o mobilizare suplimentară pentru operaţiunea militară din Ucraina, în condiţiile în care peste 335.000 de persoane s-au înrolat în acest an pentru a lupta în forţele armate sau unităţi de voluntari, a afirmat marţi ministrul apărării, Serghei Şoigu, transmite Reuters și Agerpres.

Rusia îşi întăreşte forţele armate şi creşte producţia de armament în aşteptarea unui război lung în Ucraina, unde liniile frontului rămân aproape neschimbate de un an.

”Nu există planuri pentru o mobilizare suplimentară”, a spus Şoigu adresându-se unor generali cu funcţii de conducere, conform imaginilor difuzate de televiziunea de stat. ”Forţele armate au numărul de personal militar necesar pentru a purta operaţiunea militară specială”, a adăugat el.

Şoigu, un aliat fidel al lui Putin, a salutat patriotismul celor care s-au înrolat.

”De la începutul anului, mai mult de 335.000 de persoane au intrat în serviciul militar cu contract şi în formaţiuni de voluntari. Numai în septembrie, peste 50.000 de cetăţeni au semnat contracte”, a precizat el.

Aceste cifre indică faptul că Rusia a făcut progrese semnificative atât în noi recrutări, cât şi în absorbirea multor luptători din grupul de mercenari Wagner în ”formaţiuni de voluntari”.

Putin a ordonat o ”mobilizare parţială” de 300.000 de rezervişti în septembrie 2022, determinând sute de mii de bărbaţi tineri să plece din ţară pentru a evita să fie trimişi să lupte.

Între timp, Putin a spus în mod repetat că nu este necesară o nouă mobilizare, după ce unii oficiali ruşi au considerat-o pe prima o greşeală din cauza acestor plecări. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *