CSI / RusiaInternaționalRăzboiUcraina

Rusia nu scapă nicio ocazie pentru a dezinforma. Ambasada Rusiei la Madrid a postat un clip fals care ar fi arătat soldați spanioli luptând în Ucraina. Reacția Spaniei

Ministerul de Externe al Spaniei l-a convocat pe ambasadorul Rusiei pentru un videoclip distribuit pe conturile de socializare ale ambasadei, care înfățișa în mod fals trupe spaniole luptând în Ucraina, relatează AFP și The Guardian.

AFP a citat mass-media spaniolă spunând că videoclipul, care între timp a fost eliminat, arăta ceea ce ambasada susținea că sunt soldați spanioli pe câmpul de luptă, lângă un clip cu ministrul spaniol al apărării, Margarita Robles, spunând că trupele niciunei țări NATO, printre care și cele spaniole, nu vor lupta niciodată în Ucraina.

Ministerul a cerut eliminarea „imediată” a videoclipului și l-a convocat pe ambasadorul Rusiei la Madrid „pentru a protesta împotriva atacurilor pe rețelele de socializare împotriva guvernului”.

Robles a repetat vineri că „nu există absolut nicio trupă NATO, niciun soldat spaniol care aparține forțelor armate ale Spaniei sau forțelor armate ale vreunei țări NATO în Ucraina. Nici unul”.

De asemenea, ea a acuzat Rusia că „folosește tot felul de metode, inclusiv dezinformarea, pentru a submina prietenia națiunilor care fac parte din Uniunea Europeană și NATO”.

Falsul videoclip nu a putut fi recuperat de AFP.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *