CSI / RusiaExterne

„Rusia nu și-a atins scopul”. Prmier ucrainean: Ucraina și-a „menținut stabilitatea energetică” după atacurile cu rachete ale Kremlinului

Ucraina a reușit să-și mențină stabilitatea energetică după atacurile rusești de săptămâna trecută care au vizat părți cheie ale infrastructurii sale, a declarat premierul ucrainean Denîs Șmîhal, relatează The Guardian și Hotnews.

Șmîhal a spus, într-o postare pe paginele sale de socializare că, în primele trei zile ale săptămânii, Rusia a lansat până la 130 de lovituri cu rachete și drone împotriva instalațiilor civile și energetice, în special în capitala Kiev.

De asemenea, el a spus că angajații care se ocupă de mentenanță au reușit să restabilească electricitatea în aproximativ 4.000 de localități și că oamenii din Ucraina și-au redus în mod voluntar consumul cu o medie de 10%, făcând mai ușoară evitarea întreruperilor.

„Agresorul a căutat să intimideze ucrainenii și să paralizeze industria energetică a statului. Nu și-a atins scopul”, a spus Denîs Șmîhal.

Rusia a spus că își continuă atacurile aeriene asupra țintelor militare și energetice din Ucraina, folosind arme de precizie cu rază lungă.

O rachetă a avariat grav o instalație energetică cheie din regiunea din jurul capitalei Ucrainei și 10 rachete și patru drone au lovit locații din orașul Zaporojie, din sud-estul Ucrainei, sâmbătă, relatează sursa citată.

Au existat întreruperi periodice de electricitate în Kiev, iar incendii au izbucnit în Zaporojie, dar pagubele ulterioare la substațiile de electricitate nu au părut să afecteze alimentarea în oraș.

Dovezile de la fața locului au sugerat că o serie de rachete lansate asupra Zaporrojie au ratat grav, producând daune doar mașinilor și spărgând geamurile blocurilor, mai degrabă decât să afecteze infrastructura critică.

Rusia a desfășurat o campanie de distrugere a sistemului energetic al Ucrainei pe măsură ce iarna se apropie cu repeziciune, provocând apeluri în ultimele zile din partea guvernului ucrainean pentru un efort la nivel național de economisire a energiei.

Forțele ruse continuă, totuși, să fie în defensivă pe linia frontului, forțele armate ucrainene continuând să facă teren în regiunea Herson, importantă din punct de vedere strategic.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *