CSI / Rusia

Rusia nu va amplasa arme nucleare în Belarus până când China nu va da acordul

Declarația președintelui rus Vladimir Putin privind amplasarea de arme nucleare pe teritoriul Belarusului este un simplu șantaj. Acest lucru a fost declarat de secretarul Consiliului pentru Securitate Națională și Apărare al Ucrainei, Oleksiy Danilov, într-un interviu acordat lui Suspіlne.

Potrivit lui Danilov, nici Beijingul, nici Moscova nu au nevoie de amplasarea de arme nucleare pe teritoriul Belarusului.

“Pot spune că nu va exista și nu poate exista nicio desfășurare de arme nucleare în Belarus până când China nu-și va da permisiunea. Își va da China permisiunea? Sunt mai mult decât sigur că nu o va face”, a rezumat secretarul NSDC.

El consideră că declarațiile președintelui rus sunt făcute cu scopul de a șantaja Occidentul și de a-l forța să meargă la orice negocieri.

“Declarațiile lui Putin cu privire la astfel de planuri sunt șantajul obișnuit, menit să determine SUA să accepte cât mai repede să meargă la unele negocieri, să negocieze pentru a opri războiul în condițiile Rusiei”, a declarat Danilov.

Reamintim că Rusia vrea să desfășoare arme nucleare tactice în Belarus. Președintele Vladimir Putin a declarat că transferul de muniție cu uraniu sărăcit din Marea Britanie în Ucraina a fost unul dintre motivele care au stat la baza acestei decizii. Cu toate acestea, Londra a declarat în repetate rânduri că astfel de obuze nu au nicio legătură cu armele nucleare și nu sunt interzise de legislația internațională. Liderii occidentali și autoritățile ucrainene au reacționat deja dur la intenția Federației Ruse de a amplasa arme nucleare în Belarus.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *