Politică

Rusia pedepsește economic Lituania pentru ca susține apropierea R. Moldova de UE

Deși motivul oficial a fost că aceste produse au o calitate îndoielnică, adevăratul motiv ar fi atitudinea guvernului de la Vilnius care a promovat asiduu apropierea Ucrainei și Republicii Moldova de Uniunea Europeana, scrie EU Business.

„Agenția Rusă pentru Protecția Consumatorului precum și serviciul de Control Sanitar-Veterinar au decis să blocheze importurile de lactate din Lituania”, se arata într-un comunicat al autorităților ruse.

La ora actuală, Lituania asigură președinția semestrială a UE. Astfel, guvernul de la Vilnius a reclamat că, în ultima vreme, de când s-a început o promovare aderării Ucrainei și Republicii Moldova la UE, controalele de frontiera la intrarea în Rusia s-au înăsprit pentru Lituania. Aceste măsuri ar fi produs, potrivit oficialilor, mari pierderi pentru transportatorii săi.

Aceasta nu este prima oara când Rusia decide să blocheze importuri. Acum o lună, aceleași instituții care acționează pentru controlul alimentar în Rusia au anunțat că trebuie blocat importul de vin din Republica Moldova. Deși și la acea vreme au fost invocate motive care țin de compoziția produsului, adevăratul motiv ar fi fost încercarea moldovenilor de a adera la Uniunea Europeana.

Ziare.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *