ActualitateExterne

Rusia preia președinția Consiliului de Securitate al ONU

Președinția Consiliului de Securitate al ONU a fost preluată pentru o lună de Rusia, notează Rador Radio România.

Ultima dată când Federaţia Rusă a coordonat activitatea structurii-cheie a organizației mondiale a fost în aprilie 2023. Prima întâlnire a Consiliului de Securitate sub conducerea Rusiei va avea loc luni dimineață, ora New York-ului. Va fi aprobat programul de activitate al Consiliului de Securitate pentru luna următoare. După aceasta, reprezentantul permanent al Federaţiei Ruse, Vasili Nebenzia, va susține o conferință de presă, urmată de un breafing de informare închis pentru statele membre ale Adunării Generale a ONU.

Se așteaptă ca evenimentele centrale ale președinției Rusiei să aibă loc la mijlocul lunii și vor fi consacrate construirii unei ordini mondiale mai juste, democratice și stabile, soluționării problemei Orientului Mijlociu, precum și colaborării dintre ONU și Organizația Tratatului de Securitate Colectivă (ODKB), CSI și Organizația de Cooperare de la Shanghai.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

1 comentariu

  1. Consiliului de Securitate al ONU nu mai este demult decat O GLUMA PROASTA. Nimeni nu tine seama de ce spune acest “consiliu”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *