CSI / Rusia

Rusia promite sprijin aerian Armatei siriene, după o serie de bombardamente

"Suntem gata să susţinem aerian şi opoziţia patriotică, inclusiv Armata siriană liberă", a declarat el în cadrul unui interviu pentru postul de televiziune Rossiia 1.

"Principalul scop pentru noi este să-i abordăm pe oamenii care pot, cu deplină autoritate, să reprezinte grupurile armate care combat terorismului", a declarat el conform textului transcris de postul de televiziune.

Anunţul a fost făcut după anunţarea, vineri, 24 octombrie, a unui acord între Rusia şi Iordania, care face parte din coaliţia anti-SI condusă de SUA, "pentru a-şi coordona acţiunile, printre care şi cele ale forţelor aeriene în Siria".

Serghei Lavrov şi omologul său american John Kerry au convenit vineri să exploreze noile posibilităţi pentru a ajunge la un acord politic în conflictul din Siria.

Lavrov a mai spus că Kremlinul doreşte că Siria să se pregătească de alegeri parlamentare şi prezidenţiale. "Actorii externi nu pot decide nimic pentru sirieni. Trebuie să-i forţăm să vină cu un plan pentru ţară lor, unde interesele fiecărui grup religios, etnic şi politic vor fi protejate", a mai spus Lavrov.

sursa: ziare.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *