CSI / Rusia

Rusia propune pedepese mai dure pentru terorism și sabotaj

Parlamentarii ruşi au propus vineri, 7 aprilie, pedepse mai dure în cazul persoanelor condamnate pentru terorism şi sabotaj, propunere determinată de războiul din Ucraina, informează Reuters, citând agenţiile ruseşti de presă.

Astfel, pedeapsa maximă pentru comiterea ”unui act terorist”, definit ca faptă ce pune în pericol vieţi şi are ca scop destabilizarea Rusiei, urmează să fie crescută de la 15 la 20 de ani.

Cei găsiţi vinovaţi de sabotaj ar putea fi pedepsiţi cu 20 de ani de închisoare, în loc de 15, în timp ce persoanele condamnate pentru ”terorism internaţional” ar putea fi condamnate la închisoare pe viaţă, de la 12 ani, cât este pedeapsa în prezent.

Schimbările propuse au fost prezentate de Vasili Piskariov, şeful comisiei pentru securitate şi anticorupţie din Duma de Stat, camera inferioară a parlamentului rus, scrie Agerpres.

La începutul acestei săptămâni, agenţia de presă TASS l-a citat pe Piskariov, care a declarat că sunt necesare măsuri mai dure pentru a proteja împotriva a ceea ce acesta a numit ameninţările fără precedent cu care se confruntă Rusia din partea Ucrainei şi a susţinătorilor săi occidentali.

Vladimir Putin dar şi alţi înalţi oficiali acuză în mod regulat Ucraina şi Occidentul că doresc să submineze şi să dezmembreze Rusia. Autorităţile au luat măsuri împotriva disidenţei de la declanşarea războiului, în februarie 2022.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *