Actualitate

Rusia rămâne a fi dușmanul strategic al Republicii Moldova – Gazprom va incasa peste 1 miliard de lei din banii noștri publici

„Vom vedea care va fi reacția Gazpromului. Nu există niciun motiv rezonabil și rațional ca începând cu ziua de joi să nu primim livrările de gaz, nu este niciun motiv în acest sens, dar vom vedea.

Am trimis scrisoarea și mâine vom avea discuții suplimentare și vom vedea care este poziția Gazpromului.

Este un pic regretabil faptul pentru ceea ce s-a întâmplat, dar sunt sigur că vom depăși această situație.

Joi se va vota în Parlament modificarea la buget și vineri se vor aloca banii, iar problema va fi depășită”, a explicat Andrei Spînu.

Gazprom a avertizat, pe 22 noiembrie, Republica Moldova că va opri livrările de gaze naturale, dacă nu achită datoriile în 48 de ore.

Președintele Moldovagaz, Vadim Ceban, a confirmat notificarea și a precizat că datoria se ridică la 1,3 miliarde de lei – bani pentru gazul consumat în luna octombrie și 50% în noiembrie.

Guvernul PAS va plăti din bani publici datoria către Gazprom generată doar de către consumatorii de gaz. Acesă escrocherie organizată de Moscova nu ar fi fost posibilă dacă în ultimii 5 ani liderii PAS n-ar fi discutat exclusiv despre un cetățean care deocamdată locuiește în Republica Turcă.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *