Actualitate

Rusia reacționează. Șeful CNA blocat pe aeroportul Domodedovo. Ce face Chetraru în Rusia

Acesta a plecat dimineață spre Moscova pentru a participa la o reuniune de serviciu. La moment acesta se află pe teritoriul aeroportului din capitala rusă.

Șeful Centrului Național Anticorupție, Viorel Chetraru, a fost reținut și interogat timp de trei ore după care a fost eliberat fără a i se da explicații pentru ce a fost reținut. Informația a fost confirmată de ofițerul de presă al CNA, Angela Starinschi, care a adăugat că nu este pentru prima dată când se întâmplă astfel de cazuri, transmite deschide.md. 

Într-un comunicat al CNA este menționat că directorul CNA întreprinde o vizită de lucru în Federaţia Rusă, la Moscova, unde participă la Grupul de lucru comun cu organele de drept ruse (Rossfinmonitoring), în cadrul căruia se discută investigaţiile comune privind spălările miliardelor ruseşti prin băncile din Republica Moldova.

Interdiciția ar veni în contextul acțiunilor autorităților de la Chișinău din ultimul an de restricționare a accesului pe teritoriul Republicii Moldova a mai multor militari ruși, în frunte cu generalul rus Alexandr Lențov, care și-a arătat intențiile de a efectua o inspecție în viitorul apropiat la Grupul operativ al trupelor ruse din regiunea transnistreană.

Sursa: moldova.org/deschide.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *