CSI / RusiaExterne

Rusia recunoaște că a atacat Kievul cu rachete chiar în timpul vizitei șefului ONU

Vineri, 29 aprilie, Rusia a anunțat că forțele sale au distrus joi instalaţiile de producţie ale unei fabrici de rachete din Kiev, cu arme „de înaltă precizie”, chiar în timpul vizitei secretarului general al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), Antonio Guterres, relatează AFP și TASS, citate de Agerpres.

„Forţele ruse au distrus cu arme de înaltă precizie cu rază lungă de acţiune atelierele companiei aerospaţiale Artiom, în oraşul Kiev”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Ministerul Apărării rus, Igor Konaşenkov, în cadrul unei conferinţe de presă.

Soldații ruși au lansat joi două rachete asupra Kievului, în timpul vizitei șefului ONU, Antonio Guterres, iar una dintre acestea a lovit etajul inferior al unei clădiri rezidențiale. Astfel, în urma bombardamentului – primul asupra Kievului de la mijlocul lui aprilie – cel puțin o persoană a murit și mai multe au fost rănite.

De asemenea, potrivit lui Konaşenkov, trupele de rachetă ale Forţelor Terestre ale Rusiei au lovit în timpul nopţii de joi spre vineri 13 obiective militare ale Ucrainei.

Joi seara, autorităţile ucrainene au descris bombardamentele ruseşti asupra Kievului drept „un act odios de barbarie”. De asemenea, liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski a spus că atacurile de la Kiev fac parte din eforturile conducerii ruse de a umili ONU și necesită un răspuns „adecvat și puternic”.

Sursa: Libertatea.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *