Bună Dimineața

Rusia recunoaște independența Transnistriei?

Cum se face că în toate adresările oficiale, Federația Rusă declară că respectă întru totul suveranitatea și integritatea Republicii Moldova, în timp ce președintele dumei rusești, Serghei Narâșkin, îl felicită pe Șevciuk, ca pe un președinte de țară cu ocazia creării așa-zisei republici moldovenești nistrene. 

Cum a reacționat conducerea R. Moldova la asemenea provocări? Nicicum. Autoritățile nu și-au manifestat interes nici pentru declarațiile lui Andrei Sipcenko, președintele Comisiei pentru securitate, apărare și menținere a păcii din așa-zisa republică moldovenească nistreană, care într-un mesaj de felicitare și-a manifestat speranța că „rmn-ul va deveni parte a Federației Ruse”. 

În acest context mă întreb care este miza întâlnirii lui Leancă cu Șevciuk și de ce mai sunt organizate negocierile în formatul 5+2, dacă transnistrenii și unii oficiali ruși care, deși nu o spun public, sunt pentru alipirea Transnistriei la Federația Rusă? Fraților aceasta este o formă de șantaj foarte bine gândită de politicienii de la Moscova, care nu vor în niciun în fel și chip să „scape” Moldova și Ucraina în mâinile Uniunii Europene, fiindcă s-ar pune cruce pe proiectul de fondare a Uniunii Vamale Euroasiatice, care se vrea a fi a doua Uniune Sovietică.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *