CSI / Rusia

Rusia revine la practicile sovietice în încercarea de a împiedica fuga demnitarilor în străinătate

Oficialii ruși sunt supuși unor „restricții tot mai severe privind călătoriile în străinătate” de la invazia Ucrainei, potrivit serviciilor secrete britanice, citate de Sky News.

Este probabil ca unii oficiali să fi fost chiar nevoiți să își predea pașapoartele FSB-ului rusesc, a declarat Ministerul Apărării în cea mai recentă actualizare a informațiilor legate de războiul din Ucraina.

Cei mai apropiați de centrul puterii sunt supuși unor restricții mai severe, oficialilor de la Kremlin fiindu-le interzise toate călătoriile internaționale cu destinația de vacanțe.

„Măsurile sunt probabil concepute pentru a preveni fuga sau dezertarea unor oficiali din ce în ce mai nemulțumiți”, a declarat Ministerul Apărării.

Au apărut numeroase rapoarte despre tensiuni în interiorul Kremlinului și nemulțumiri în rândul oficialilor cu privire la modul în care este gestionat războiul din Ucraina.

MoD a declarat că restricțiile de călătorie au fost inițial înăsprite după ce Rusia a anexat Crimeea în 2014, dar măsurile au fost extinse în continuare.

„Există o posibilitate realistă ca, pe măsură ce securizarea statului rus continuă, restricțiile de călătorie să fie înăsprite pentru un număr din ce în ce mai mare de angajați din sectorul public”, a adăugat ministerul britanic.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *