CSI / RusiaExterne

”Rusia riscă să piardă totul”. Reacția Marii Britanii după ce Putin a transmis că nu le va permite ”dușmanilor” să zdruncine securitatea țării sale

Președintele Rusei, Vladimir Putin, a avertizat vineri, 2 iunie, la o reuniune a Consiliului de Securitate, că adversarii țării și-au intensificat eforturile pentru a afecta securitatea politică internă a țării, relatează agenția de presă Baha.

”Rusia trebuie să facă totul pentru a nu le permite să facă acest lucru sub nicio formă”, a transmis Putin, potrivit Știrile PROTV.

Declarațiile lui Putin au fost făcute în contextul în care, recent, teritoriul țării sale a fost vizat de lovituri. Potrivit Moscovei, acestea au fost lansate de Ucraina.

În paralel, președintele Volodimir Zelenski le-a cerut susținătorilor Ucrainei să exercite o presiune mai mare asupra Moscovei prin creșterea sancțiunilor și izolare.

”Rusia riscă să piardă totul”

Tot vineri, ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, a declarat, la CNBC, că Putin este ”singurul care nu vede realitatea”. În opinia sa, dacă nu se va retrage din Ucraina, Rusia ”riscă să piardă totul”

”Rusia se află sub o presiune continuă și rămâne fără stocuri. Cred că decizia nesăbuită și ilegală de a viza infrastructura națională critică, zonele civile, este, de fapt, un semn de disperare, nu un semn de putere din partea regimului rus”, a spus Wallace, adăugând că este optimist în ceea ce privește rezultatul final al războiului.

Sursa: Ziare.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *