CSI / Rusia

Rusia s-a confruntat vineri cu mai multe atacuri de peste graniţă, soldate cu doi morţi. Putin desfăşoară forţe speciale la Belgorod, potrivit Ucrainei

Guvernatorul regiunii ruse Belgorod a declarat că două persoane au fost ucise şi alte patru au fost rănite vineri după ce Ucraina a bombardat un oraş din apropierea graniţei, în timp ce oficialii din regiunile învecinate au raportat atacuri cu drone în timpul nopţii, relatează Reuters şi News.ro.

Guvernatorul Viaceslav Gladkov a scris pe Telegram că bombardamentele au lovit un drum din oraşul Maslova Pristan, la aproximativ 15 kilometri de regiunea ucraineană Harkov, în nordul ţării, şi că fragmente de obuze au ricoşat în maşinile care treceau.

”Două femei călătoreau într-una dintre ele. Ele au murit din cauza rănilor suferite la faţa locului”, a declarat el.

Într-un alt mesaj postat ulterior, Gladkov a spus că alte două persoane au fost rănite şi că o instalaţie industrială a luat foc în urma bombardamentelor din oraşul Şebekino.

Această localitate a fost supusă unor bombardamente intense şi joi, după o incursiune transfrontalieră, au declarat oficialii ruşi.

De asemenea, Gladkov a declarat că peste 2.500 de persoane au fost evacuate din zona Şebekino.

La rândul său, guvernatorul regiunii Briansk, aflată la nord de Belgorod, a declarat că patru case au fost avariate în urma unor bombardamente, în timp ce şeful regiunii învecinate Kursk a declarat că unele clădiri au fost avariate în urma unui atac cu drone în timpul nopţii.

Dronele cu rază lungă de acţiune au lovit, de asemenea, două oraşe din regiunea Smolensk în cursul nopţii, a declarat guvernatorul local de acolo, iar şeful regiunii ruse Kaluga a anunţat că a fost raportată o explozie într-o pădure.

Reuters precizează că nu poate verifica în mod independent atacurile raportate.

În ultimele zile, însă, oficialii ruşi au raportat tot mai multe atacuri iniţiate din nordul Ucrainei. Ministerul rus al Apărării a declarat că forţele sale au respins joi trei atacuri transfrontaliere ale unor ”formaţiuni teroriste” ucrainene în regiunea Belgorod, despre care a spus că sunt ”formaţiuni teroriste” ucrainene.

Ucraina neagă că armata sa este implicată în incursiuni şi spune că acestea sunt conduse de luptători voluntari ruşi.

UCRAINA, BOMBARDATĂ CONSTANT ÎN ULTIMA LUNĂ

La rândul său, Ucraina şi în special regiunea Kiev se confruntă cu atacuri aeriene ruse intense, care au loc de mai multe zile consecutiv. La Kiev, vineri, apărarea aeriană susţine că a doborât peste 35 de rachete şi drone lansate de Rusia.

De la începutul lunii mai, Rusia a lansat 20 de atacuri separate cu rachete şi drone împotriva oraşelor ucrainene.

Rusia a efectuat cel puţin 62 de lovituri aeriene şi 15 atacuri cu rachete în ultimele 24 de ore, potrivit armatei ucrainene, în timp ce forţele sale au respins, de asemenea, peste 12 atacuri terestre. Printre zonele care au fost atacate, potrivit Statului Major General ucrainean, se numără KupIansk, în nord-estul regiunii Harkov, unde tirurile de mortiere şi artilerie au lovit mai multe aşezări.

Mai la sud, ”inamicul a desfăşurat în ultima zi ofensive nereuşite lângă Makiivka, în regiunea Luhansk, şi Spirne, în regiunea Doneţk”, a precizat Statul Major General.

În ambele zone, precum şi în jurul oraşelor estice Bahmut şi Avdiivka, au avut loc atacuri aeriene ruseşti, a precizat acesta.

Rusia încearcă de luni de zile să încerce să înconjoare Avdiivka.

La începutul zilei de vineri, Ministerul rus al Apărării a declarat că unităţi cecene au lansat un asalt împotriva oraşului Mariinka, aflat deja în ruine, din regiunea Doneţk. ”Apărătorii noştri au respins toate cele opt atacuri inamice”, a declarat Statul Major General ucrainean.

FORŢE SPECIALE RUSE DESFĂŞURATE ÎN BELGOROD

Armata ucraineană a afirmat, de asemenea, că armata rusă a trimis cadeţi pentru a ajuta la apărarea graniţei ruseşti, după ce aşezările din regiunea Belgorod au fost supuse unor atacuri sporite din partea grupurilor anti-Putin.

O unitate a forţelor speciale ruseşti a fost desfăşurată în regiunea de frontieră rusă Belgorod din cauza unei activităţi ”partizane”, a declarat vineri Centrul Naţional de Rezistenţă din Ucraina – un organism oficial.

”Din cauza necesităţii de a lupta împotriva mişcării partizanilor, detaşamentul centrului 322 al forţelor speciale ruseşti ”Senej” a ajuns pe teritoriul regiunii Belgorod”, a declarat Centrul.

”Ruşii se tem atât de mult de partizani, încât au oprit de urgenţă toate operaţiunile acestei unităţi de elită şi au plasat-o în localităţile de frontieră din regiunea Belgorod. Sarcina unităţii este de a desfăşura activităţi anti-sabotaj la graniţă”, au adăugat ucrainenii.

CNN precizează că nu poate verifica independent această afirmaţie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *