CSI / RusiaRăzboiUcraina

Rusia se opune unei îngheţări a conflictului din Ucraina, dar nu există condiţii prealabile pentru o soluţionare paşnică, susține Kremlinul

Rusia împărtăşeşte poziţia potrivit căreia conflictul ucrainean nu trebuie îngheţat, a declarat miercuri pentru TASS purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, care, pe de altă parte, spune că este prematur să se vorbească despre o soluţionare paşnică a conflictului din Ucraina, întrucât „nu există încă premise” pentru aceasta, potrivit News.ro.

Întrebat dacă Rusia împărtăşeşte punctul de vedere al Occidentului de a nu permite o îngheţare a conflictului din Ucraina, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a afirmat că “Rusia este solidară” cu această poziţie.

”Rusia are în vedere doar finalizarea unei operaţiuni militare speciale: asigurarea intereselor sale, atingerea obiectivelor Rusiei fie printr-o operaţiune militară specială, fie prin alte mijloace disponibile”, a subliniat Peskov, întrebat dacă Rusia ia în considerare, în principiu, îngheţarea conflictului.

Cancelarul german Olaf Scholz declarase anterior că organizarea de discuţii de pace nu ar trebui să aibă ca scop îngheţarea conflictului. Reprezentanţi ai altor ţări occidentale au exprimat, de asemenea, o poziţie similară. Luni, premierul britanic Rishi Sunak a calificat drept fundamental greşite toate planurile de pace care nu prevăd revenirea teritoriilor pe care Ucraina le-a pierdut şi care vor duce doar la îngheţarea conflictului din Ucraina. Kievul a declarat, de asemenea, că iniţiativele de pace nu ar trebui să implice îngheţarea conflictului.

Pe de altă parte, întrebat care dintre planurile de soluţionare paşnică a conflictului propuse de diferite părţi este mai apropiat de Rusia şi dacă Moscova are propriul său plan, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin a spus: ”Este prematur să vorbim deocamdată despre asta, atât timp cât nu există condiţiile prealabile pentru o soluţionare paşnică, evident. O operaţiune militară specială este în curs de desfăşurare”, a adăugat el.

Rugat să precizeze dacă Kremlinul este pregătit să negocieze cu vreun reprezentant al actualului guvern de la Kiev, Peskov a spus că este puţin probabil să se întâmple acest lucru, reamintind că ”orice negocieri cu Rusia sunt interzise (în Ucraina)”

În octombrie 2022, preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski a emis un decret prin care interzice purtarea de discuţii cu președintele rus Vladimir Putin.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *