Actualitate

Rusia se plânge la Consiliul Europei: Legea anti-propagandă din R. Moldova încalcă drepturile omului

„În legătură cu situația de reducere a canalelor rusești în Moldova, comisia noastră s-a adresat la Consiliul European, în particular Comitetului permanent al Consiliului Europei. La fel, ne vom adresa neapărat legislativelor statelor europene, în special la comitetele și comisiile pentru politica informațională, libertății cuvântului și jurnalism ca ei să dea o notă publică acestui fapt”, a declarat Sutormina .

Potrivit ei, limitarea transmiterii canalelor ruse reprezintă încălcare a normelor internaționale, a principiilor democratice și drepturilor omului privind accesul la informare.

Amintim că astăzi, prin vocea purtătoarei de cuvânt a diplomației ruse, Maria Zaharova, Rusia a anunțat că își rezervă dreptul de a riposta la promulgarea în Republica Moldova a Legii pentru modificarea și completarea Codului audiovizualului (legea anti-propagandă).

Amintim că Decretul de promulgare a Legii pentru modificarea și completarea Codului audiovizualului a fost semnat ieri 10 ianuarie, de președintele Parlamentului, Andrian Candu, după ce Curtea Constituțională a constatat că există circumstanțe care justifică interimatul funcției de șef al statului pentru promulgarea acesteia, este menționat într-un comunicat de presă al Parlamentului.

Astfel, în Codul audiovizualului sunt incluse noi norme prin care se asigură protecția persoanelor, societății și a statului de eventuale tentative de dezinformare sau de informare manipulatoare din exterior și neadmiterii provocărilor cu caracter mediatic îndreptate împotriva Republicii Moldova.

La fel, este prevăzută transmisia programelor de televiziune și radio cu conținut informativ, informativ-analitic, militar și politic care sunt produse în statele membre ale Uniunii Europene, SUA, Canada, precum și în statele care au ratificat Convenția Europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră.

Sursa: Deschide.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *