Actualitate

Rusia se pregătește de atac: Prioritățile cheie sunt destabilizarea internă a Ucrainei. „Trebuie să fim pregătiți…”

Turcinov a amintit în acest sens că la granițele Rusiei cu Ucraina sunt desfăşurate o mulţime de detaşamente militare și unităţi de rachete rusești, "însă conducerea militară ucraineană este la curent cu acest lucru".

"În acest moment, ne este cunoscut întregul echilibru al forțelor armate aflat de-a lungul frontierelor noastre, acestea fiind pregătite pentru faze active ale ostilităților. Se pune problema, însă, când ar putea fi utilizate şi când poate începe o provocare de amploare. Trebuie să fim pregătiți în fiecare zi pentru acest lucru" – a afirmat Oleksandr Turcinov.

Potrivit demnitarului de la Kiev, există probabilitatea ca Rusia să folosească forţa dacă Putin nu își atinge obiectivele în timpul alegerilor parlamentare şi prezidenţiale din Ucraina, programate pentru 2019. "Este evident că una dintre prioritățile cheie ale ruşilor este destabilizarea internă a Ucrainei. Vor încerca să influențeze rezultatul alegerilor prezidențiale și parlamentare, dar nu excludem nici acțiuni militare ofensive împotriva țării noastre, dacă alte forme de implicare nu vor da rezultate" – a explicat secretarul Consiliului Național de Securitate şi Apărare al Ucrainei.

Sursa: radiochisinau.md


Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *