Război

Rusia se pregătește de război în Crimeea – Mii de soldați și zeci de structuri defensive apar pe teritoriul peninsulei

Noi imagini din satelit ale Crimeei de la Maxar Technologies arată o rețea complicată de tranșee în teritoriul ocupat al peninsulei. Rusia a construit zeci de structuri defensive, care se întind pe câteva mile, raportează Washington Post, adăugând că aceste structuri demonstrează teama Rusiei de a pierde Crimeea.

Șanțurile sunt construite printr-o combinație de mașini și muncă fizică, unele tranșee apar în câteva zile. Au început să apară în toată Crimeea, dar par să fie concentrate de-a lungul zonelor de coastă, ceea ce ar putea reprezenta o provocare pentru o încercare ucraineană de a stabili un cap de pod.

Fortificațiile au fost ridicate înaintea ofensivei de primăvară așteptate a forțelor ucrainene. Președintele Volodimir Zelenski a promis anterior că Crimeea va fi returnată Ucrainei, în timp ce dictatorul rus Vladimir Putin a promis că nu va renunța niciodată la ea.

Deși Rusia și-a construit apărări în altă parte, amploarea în Crimeea iese în evidență, potrivit experților intervievați de Washington Post. „Pentru Putin, Crimeea este doar o vacă sacră”, a spus Ian Matveev, un analist militar rus. „Dacă se întâmplă ceva, trupele vor fi trimise imediat pe această linie de apărare”.

Crimeea a fost anexată ilegal de Rusia în 2014, liderii internaționali cerând întoarcerea ei în Ucraina.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Rușii nu vor avea viață ușoară în Krimeia ! Vor fi atentate și sabotaje permanente pînă va dispărea ultimul vas militarr rus la M Neagră și ultimul soldat rus din Crimeia .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *